پرونده محرمانه ای پیرامون افرادی همچون جمشید شارمهد و فرود فولادوند (فتحالله منوچهری) همچنین تشکیلان تروریستی و برانداز به اسم انجمن پادشاهی ایران (و شاخه عملیاتی اش گروه تندر) موجود است و برای نخستین بار بصورت غیر رسمی مقداری از این اطلاعات را در اینترنت منتشر میکنم.
۱. معرفی شخصیت فرود فولادوند
فرود فولادوند، که با نام اصلی فتحالله منوچهری شناخته میشود، یکی از شخصیتهای مخالف جمهوری اسلامی ایران بود. او که رویکردی ملیگرای افراطی و پادشاهیطلب داشت، با تأسیس گروهی به نام تندر و فعالیتهای تبلیغاتی و عملیاتیاش، توجه بسیاری از ایرانیان و مخالفان جمهوری اسلامی را به خود جلب کرد.
۲. تأسیس گروه تندر و اهداف
فولادوند در سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴ میلادی) گروهی به نام “تندر” را پایهگذاری کرد. این گروه، شاخه عملیاتی انجمن پادشاهی ایران بود که هدف خود را سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی از طریق ضربه به زیرساختهای حکومت اعلام کرده بود. برخلاف برخی گروههای معارض، گروه تندر در دوره رهبری فولادوند بر عدم آسیب جانی به مردم تأکید داشت و عملیاتهایی نظیر تخریب سدها و بمبهای صوتی را برای جلب توجه و اعلام اعتراض به حکومت به کار میگرفت.
۳. راهاندازی تلویزیون “یور تی وی”
برای گسترش پیامهای ضد حکومتی و فراخوانی عمومی به اعتراضات، فولادوند شبکه تلویزیونی یور تی وی (Your TV) را راهاندازی کرد. این شبکه، با پخش برنامههای اعتراضی و پیامهای ضد حکومتی، به محلی برای سازماندهی اعتراضات و جلب توجه جهانیان به مشکلات ایران تبدیل شد.
۴. پروژه پرواز آزادی
این گروه یازدهنفره ابتدا نام «انجمن گیووارگان» (به انگلیسی:Give War Gun) را برای خود انتخاب کرده بودند.
فولادوند در ۲۵ دسامبر ۲۰۰۱ میلادی پروژهای به نام “پرواز آزادی” را آغاز کرد که هدف آن، جذب ایرانیان خارج از کشور برای بازگشت دستهجمعی به ایران بود. این پروژه که با هدف بازگرداندن شاهزاده رضا پهلوی به ایران و ایجاد تغییر در حکومت جمهوری اسلامی ایران آغاز شد، توجه بسیاری را به خود جلب کرد. با اینحال، او بعدها از شاهزاده رضا پهلوی ناامید شد و انتقاداتی شدید به وی مطرح کرد. بعد از جمع آوری کمک های مالی از ایرانیان خارج از کشور بخصوص ایرانیان آمریکا و انگلیس، پروژه پرواز آزادی نیمه کاره رها شد.
هدفشان این بود که ایرانیان خارج از کشور را سازماندهی و نام نویسی کنند و به ترکیه بیاورند و از ترکیه با هواپیما وارد ایران بشوند. گمانهزنیهایی غلط وجود دارد مبنی بر اینکه این افراد توسط نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ربوده و به زندان در ایران منتقل شدهاند.
۵. تلاش برای براندازی از طریق تظاهرات
او برنامههایی برای سازماندهی تظاهرات در داخل و خارج از ایران در روزهای خاص مانند ۲۲ بهمن داشت. این برنامهها با هدف ایجاد تغییرات و جلب توجه به اعتراضات در سطح بینالمللی اجرا میشد.
فولادوند تلاش میکرد که اعتراضات بزرگ در داخل و خارج از ایران، به ویژه در روزهای خاص مانند ۲۲ بهمن، برگزار کند. او با هدف هماهنگی ایرانیان و جلب توجه بینالمللی، پروژههایی برای جمعآوری و ثبتنام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای پروازهای دستهجمعی به ایران طراحی کرد.
هدفشان این بود که ایرانیان خارج از کشور را سازماندهی و نام نویسی کنند و به ترکیه بیاورند و از ترکیه با هواپیما وارد ایران بشوند. گمانهزنیهایی غلط وجود دارد مبنی بر اینکه این افراد توسط نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ربوده و به زندان در ایران منتقل شدهاند.
۶. ناپدید شدن در ترکیه
در ۱۷ ژانویه ۲۰۰۷، فولادوند به همراه دو همکارش، الکساندر ولیزاده و ناظم اشمیت، در ترکیه ناپدید شدند. شایعات زیادی پیرامون این ناپدیدی وجود داشت، از جمله ادعاهایی مبنی بر دستگیری و ربایش توسط نیروهای امنیتی ایران (وزارت اطلاعات). ناپدید شدن او همچنان یکی از مباحث مبهم و بحثبرانگیز در میان اپوزیسیون ایران است.
۷. تغییر رهبری و فعالیتهای گروه تندر
پس از ناپدید شدن فولادوند، جمشید شارمهد به عنوان رهبر جدید معرفی شد. برخلاف رویکرد فولادوند که بر تبلیغات و اعتراضات بدون آسیب جانی تأکید داشت، شارمهد به عملیاتهای خشونتآمیزی روی آورد که شامل انفجار در کانون رهپویان وصال شیراز و سایر حملات بود. این تغییر رویکرد باعث اختلاف نظر در میان اعضای انجمن شد، زیرا فولادوند هرگز رسماً شارمهد را به عنوان جانشین خود منصوب نکرده بود.
گروه تندر بعد از به قدرت رسیدن جمشید شارمهد به اقدامات خشونتآمیز متعددی علیه جمهوری اسلامی متهم شده است. یکی از حوادث برجسته، انفجار در کانون رهپویان وصال شیراز در سال ۱۳۸۷ بود که به کشته شدن ۱۴ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر انجامید. ولی عملیاتهای گروه تندر در دوره رهبری فولادوند محدود به انفجار سد یا انفجار بمب صوتی بود و آسیب جانی در پی نداشت. دولت ایران اعضای تندر و انجمن پادشاهی ایران را به اتهام محاربه و تروریسم محکوم و اعدام کرد .
پس از ناپدید شدن فرود فولادوند، جمشید شارمهد به عنوان رهبر جدید انجمن پادشاهی ایران و گروه تندر معرفی شد، اما فولادوند هرگز به طور رسمی او را به عنوان جانشین خود تأیید نکرده بود و اعضای رده بالا و رزیتا منطقی سخنگوی انجمن هم تایید نکردن. منابعی ادعا دارند که شارمهد بدون تأیید از سوی فولادوند، خود را سخنگوی انجمن معرفی کرد و حتی به رهبری این گروه ادامه داد. برخلاف رویکرد فولادوند، که بیشتر بر اقدامات تبلیغاتی و رسانهای به دور از آسیب جانی تأکید داشت، شارمهد به ایجاد گروه تندر شاخهای نظامی روی آورد با هدف فعالیتهای خشونتآمیز و گرفتن جان مردم ایران.
طبق منابعی در مجمع امنیت ملی ایران جمشید شارمهد با زنی ازدواج کرده بود که سابقه هواداری از سازمان مجاهدین خلق را دارد و به همین دلیل است که این ادعا را اعتبار میبخشد که مجاهدین خلق هنگامی که متوجه کنار کشیدن فرود فولادوند شدن تلاش کردن که انجمن پادشاهی و گروه عملیاتی تندر را مصادره به مطلوب کنند و خشونت را به بالاترین سطح خود برساند، از طرفی برخی در حکومت ایران هم تمایل ندارد با اشاره به این که مجاهدین خلق (مشهور به منافقین) تحت پوشش انجمن پادشاهی ضرباتی زدن به این سازمان در میان براندازان و تجزیه طلبان اعتبار بدهد، در نتیجه تصمیم گرفته شد هویت انجمن پادشاهی و گروه تندر بعد از فولادوند در افکار عمومی همچنان ملی گرای افراطی و پادشاهی طلب بماند.
۸. ارتباط مجاهدین خلق با گروه تندر شاخه نظامی انجمن پادشاهی
به دلیل ارتباط همسر جمشید شارمهد با سازمان مجاهدین خلق، برخی معتقدند که تغییر رویکرد گروه تندر به سمت خشونت بیشتر تحت تأثیر نفوذ مجاهدین خلق (منافقین) بوده است. این سازمان تلاش داشت از تندر برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند و به همین دلیل سطح خشونت در عملیاتهای این گروه را افزایش داد.
با توجه به پیشینه همسر جمشید شارمهد که حامی سازمان مجاهدین خلق بود، برخی بر این باورند که تغییر مسیر فعالیتهای تندر به سمت خشونت بیشتر به دلیل نفوذ مجاهدین خلق بوده است. برخی منابع آگاه بر این باورند که مجاهدین خلق از طریق این رابطه توانستند تا نفوذ خود را در داخل گروه گسترش دهند.
۹. وضعیت کنونی فرود فولادوند
با وجود شایعات ربایش فرود فولادوند، برخی منابع معتبر در مجمع امنیت ملی ایران ادعا میکنند که فولادوند پس از ناپدید شدن در ترکیه به انگلیس بازگشت و در محله نیوبارنت لندن به زندگی اش ادامه داد. گزارش شده که او کمکهای مالی زیادی از ایرانیان خارج از کشور دریافت کرده و پروژه “پرواز آزادی” را رها کرد. او سرانجام به دلیل کهولت سن به مرگ طبیعی درگذشت و در یکی از قبرستانهای نزدیک محل سکونتش به خاک سپرده شد.
با گذشت سالها، وضعیت و سرنوشت فرود فولادوند و همکارانش همچنان نامشخص بود و هیچ مدرکی در تایید ربایش توسط وزارت اطلاعات یا سرنوشت او بهصورت رسمی منتشر نشده است.
اما منابع معتبر و آگاه تایید کرده اند که فولادوند بعد از سفر به ترکیه مجدد به انگلیس بازگشته است.
او پروژه پرواز آزادی را شروع کرد، کمک مالی زیادی از اپوزیسیون ایران و ایرانیان خارج از کشور دریافت کرد و پرواز آزادی را به نیمه کاره رها کرد و به محله گران قیمت نیوبارنت در لندن بازگشت و در خانه لوکس به زندگی خود ادامه داد و سرانجام به دلیل کهولت سن و به مرگ طبیعی درگذشت، در یک قبرستان نزدیک خانه اش دفن شد.